Wentylator non stop włączony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ekonom
    Classic
    • 2014
    • 3

O 17.16 ruszyłem z Katowic, a o 18.23 byłem w okolicach Tesco/McDonald's. A jechałem normalną trasą (tzn. "gierkówką").
    Aha, przyznaję: byłem jednym z tych, którzy wkurzyli się staniem i ominęli część korka po bus-pasie... Przepraszam.

PS: oznakowanie "bus-pasa" w Częstochowie jest tragiczne!!! Jak nie zauważy się znaku na początku tego pasa, to można zupełnie nieświadomie po nim jechać. W Warszawie na jezdni namalowane są jednoznaczne znaki i trudno ten bus-pas przeoczyć.
  • sumisat
    Classic
    • 2012
    • 18

Witam, mam octavkę2 19 tdi. i mam problem z wentylatorem,po włączeniu zapłonu automatycznie włącza się wentylator i tak se lata aż do momentu wyłączenia zapłonu, co o tym sądzicie,z góry dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam.

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A wszystko inne działa? Ja tak miałem jak miałem alarm meta i wisiało wszystko na CANie. Nie działały też kierunkowskazy i radio się nie włączało po przekręceniu kluczyka. Ale tutaj bardziej obstawiałbym problem z jakimś czujnikiem. Podepnij się komputerem i sprawdź błędy.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Dafik88
        Ambiente
        • 2012
        • 177
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Sprawdź kable do presostatu. Odłącz je- jeśli wentylator przestanie działać- presostat do wymiany.
        Życie to nie je bajka, to je bitwa!

Komentarz

• Kicer
          Ambiente
          • 2011
          • 217

Zostawiam czujnik temperatury zewnętrznej odlaczony-umarł lub wiazka. Albo zdarzało się że woda dostała się do skrzynki pod maską... Ewentualnie - klima działa? Może czujnik pada od ciśnienia w klimie.

Pozdrawiam MArcin
          Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• sumisat
            Classic
            • 2012
            • 18

Wszystko inne działa(nie wiem dokładnie mam ten samochód od tygodnia)komputer nic nie wykazał,czujnika temp zew nie posiada (clasik),woda się nie dostała do skrzynki a klima wyłączona,a presostatu nie wiem gdzie szukać.Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.

Komentarz

• Kicer
              Ambiente
              • 2011
              • 217

Czujnik temperatury zewnętrznej masz (w zestawie nie musi być). Za zaślepką w zderzaku z lewej strony. Błędu o ile dobrze pamiętam nie będzie...

Pozdrawiam MArcin
              Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• sumisat
                Classic
                • 2012
                • 18

Czujnika temp zew, nie mam, szukałem go wcześniej, a presostat chyba znalazłem(po lewej str. chłodnicy na dole na przewodzie od klimy)tylko nie potrafię wtyczki zdjąć,podpowiedzcie jak się zdejmuje.Pozdrawiam.

[ Dodano: Wto 20 Lis, 12 20:21 ]
                [quote="Kicer"]Czujnik temperatury zewnętrznej masz (w zestawie nie musi być). Za zaślepką w zderzaku z lewej strony. Błędu o ile dobrze pamiętam nie będzie...

Dzięki, sprawa rozwiązana, kolega Kicer miał rację,ktoś se czujnik temp. zew. wziął,a ja nie w temacie i nie wiedziałem,ale teraz założony nowy i wszystko wróciło do normy,jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...